Helgens Formex mässa har varit väldigt spännande och inspirerande!

Helgens Formex mässa har varit väldigt spännande och inspirerande! Vi varit på trendföredrag och hela Trendutställningen sammanfattades i form av en trendguide med färgkarta. Jan Rundgren föredrag kopplade till säsongens trender var mycket intressanta! Läs mer om de två sista begreppen inför höstens trender! Snart kommer bilder från mässan med våra favoriter! Glöm inte att idag är sista dagen att fynda på Österlen i Udda Tina butiken! //Blogg Bella
Dark Fragrance Dramatik inom färgsättning och design kännetecknar trenden Dark Fragrance. Mönsterbilden hämtar inspiration från renässansens blomstermotiv. Här blandas en lite tyngre färgskala med starkare toner, exempelvis kombineras rubinrött med starka lila och rosa toner eller bärnstens-färgat mixas med varma skalor av brunt och naturligtvis tillsammans med ett stänk av guld. För att förhöja det dramatiska uttrycket är det mycket svart på både blanka och matta ytor. Det syns framförallt på trämöbler, spegelramar och textilier. I trenden finns ett överdåd och en lekfullhet av färg och mönster som kombineras på ett nytt och inspirerande sätt. Antingen är det mycket av allt eller ett iögonfallande objekt i en för övrigt stram interiör.
Raw Rustic Junction Den här trenden hämtar inspiration från alla världens hamnar. Olikfärgade containers som lastas på varandra och bildar slumpmässigt spännande färgkombinationer inspirerar färgskalan. Det är rostiga ytor och material med mycket patina. Material som cement, trä och glas förstärker den råa känslan. Det återvunna glaset fortsätter stort, särskilt i vaser och i produkter till det dukade bordet. Textila material är grov canvas och linne med mycket karaktär i struktur och färg. På textilsidan finns också en hel del etniska inslag, särskilt på mattor och kuddar. Färgskalan går i starka färger som kombineras med mörka neutraler och blå toner i en vinterskala.